Блог

Пити чай, щоб схуднути

Пити чай, щоб схуднути

Основні питання, які потребують розглядання – що саме зветься чаєм для схуднення й як він відрізняється від звичайних трав’яних зборів, як правильно вживати такі чаї для досягнення потрібного результату і як при цьому не зашкодити своєму здоров’ю.

15.07.2023 21:00

Чай пуер, що це?

Чай пуер, що це?

Дуже популярні не лише в Китаї, але і в усьому світі пуери здаються багатьом особливим різновидом чаю. Насправді ж різновидів два: Шу Пуер та Шен Пуер. Вони дуже схожі між собою, але й різниця є суттєвою.

21.10.2021 14:15

«Путівник» за класифікацією чаю.

«Путівник» за класифікацією чаю.

Велика частина населення звикла чаєм називати не тільки зелений і чорний, але і різні трав'яні напої. Насправді до різновиду чаю відноситься тільки чайний кущ або чайне дерево (камелія китайська - Caméllia sinénsis), яке росте на далеких схилах гір і вбирає в себе світло сонця, вологу дощів і туманів, енергію землі. Потім проходять через руки селян, дбайливо збирають чайне листя, і обробляють особливими, багатовіковими традиційними способами, що передаються з покоління в покоління. І тільки після всіх маніпуляцій чай передається тим, хто вип'є настій з цих чудових листя.

 

Які ж існують класифікації чаю?

31.08.2021 14:15

Національні методи заварювання чаю.

Національні методи заварювання чаю.

Китайські методи


 За кілька століть культури чаю в Китаї було перепробовано багато способів його приготування, починаючи з примітивного варіння сухого чаю і закінчуючи миттєвим розчиненням екстракту чаю в гарячій воді. Однак як найпростіші, так і найскладніші способи були з часом відкинуті. Залишений найраціональніший - той, який ліг в основу міжнародного способу заварювання і якому загалом слідуємо ми.

18.08.2021 14:15

Показано з 1 по 4 із 4 (1 сторінок)