Зелена матча "Японська"
- Модель:
- 1001
- Наявність:
- Є в наявності
Матча або маття – це розтертий у порох зелений чай, традиційний та головний компонент японської чайної церемонії. Його вирощують на островах по особливій технології: за кілька тижнів до збирання чайні кущі притіняють. Це робить листя темнішим, збільшує насиченість амінокислотами. Для того, щоб змолоти, використовують пряме, не кручене листя чайного куща без прожилок та стебла. Сухий матча нагадує по ступеню помелу тальк, має яскраво-зелений колір.
Корисні властивості:
- Велика кількість амінокислот. У 137 разбольше, ніж в зеленому чаї.
- Прискорює обмін речовин. Знижує рівень холестерину. Ідеальна для тих, хто стежить за фігурою.
- Підсилює увагу і пам'ять.
- Підвищує імунітет.
- Дарує бадьорість і при цьому знімає стрес. 1 чашка вранці і заряд бадьорості на весь день. Бадьорить і тонізує краще кави.
- Містить велику кількість корисних вітамінів: Калій, залізо, кальцій, вітаміни А і С.
- Відмінна профілактика серцево-судинних захворювань, каменів в нирках.
- Багато хлорофілу - речовини допомагають вивести з організму важкі метали.
Зелена матчу має м'який трав'янистих смаком з присутністю легкої терпкості завдяки що входять до складу дубильних речовинами. Крім того, напій має легкої солодкістю, яка забезпечується порошкоподібної структурою чаю. Зелена матчу також володіє унікальним ароматом - з нотками лугових рослин, сушених фруктів і спецій.
Смак напою сильно залежить від його міцності. Міцний чай «койтя» більш густий, насичений, солодко-терпкий, з щільною зеленою пінкою зверху. Слабий – «устя» - більш легкий, рідкий, с явним присмаком гіркоти.
Для приготування койтя беруть 50 мл води (температура приблизно 80 градусів) та 4 г матча. Для усутя – вдвічі більше води та вдвічі менше матча. Заварюють, злегка збиваючи бамбуковим віничком.
Так само можна приготувати матчу-латте.
- Вода - 70 мл;
- Молоко (рослинне або тварина) - 70 мл;
- Порошок матчу - 1 ч. Л .;
- Кокосове масло - 2 ст. ложки;
- Мед за смаком.
Тепер приступаємо до приготування:
Кип'ятимо як зазвичай воду і підігріваємо молоко.
У цьому час висипаємо в чашу блендера порошок матчу, кокосове масло. Все це перемішуємо.
До отриманої суміші додаємо воду і молоко і знову перемішуємо. Під кінець можна для солодощі покласти трохи меду.
Увага!
Чай матчу не можна пити за 4-6 годин до сну. Оптимальний час - ранок.
Не можна пити матчу приготоване кілька годин тому. Кращий варіант зробив - випив.
Чи не збільшувати кількість порошку на чашку. Не більше 5 грам.
Не можна вживати вагітним і годуючим. Якщо все ж хочеться, то зрідка можна з розрахунку: 1 грам порошку на 100 мл води; або 1 грам порошку на 50 мл води + 150 мл молока.
Намагатися пити не більше 1-2 чашок чаю матчу в день. Пити чай після їжі.
Не можна пити дітям до 12 років
При тривалому прийомі лікарських засобів, необхідно проконсультуватися з лікарем.
Сішуаньбаньна унікальний регіон. З цього регіону починався древній кінний чайний маршрут, з міста пі..
Булан Шань – досить великий регіон на південному заході округу Сішуанбаньна. Саме тут виготовл..
Юле – одна з шести великих чайних гір, що належить до повіту Цзінхун, розташованого біля автон..
Менхай - одне з ключових місць виробництва пуеру, чаю, який відомий своїм багатим смаком, ароматом т..
Оригінальний подарунковий набір чаю пуер «Перли Дракона» підкреслить вашу увагу та турбо..
Унікальний фіточай з пелюсток рослини Кліторія Трійчаста дає дуже незвичний колір напою – лазу..
Цей елегантний подарунковий набір стане справжньою знахідкою для усіх, хто цінує витонченість китайс..
Цей вишуканий подарунок стане ідеальним вибором для поціновувачів справжньої чайної майстерності. На..
Цей незвичний посуд для заварювання чаю – пляшка-інфузер Samadoyo С-001А – дозволяє взят..
Зануртесь у світ ароматного чаю за допомогою скляної пляшки з подвійними стінками для заварюванн..
Практичний, сучасний і при цьому «правильний» чайник для заварювання Samadoyo E-01 не да..
Зануртеся у світ чайної церемонії за допомогою термосу для заварювання чаю SAMADOYO C-013A. Цей ..